Relatii parinti-copii.. Un produs Blogger.
RSS

Cum cresti un copil daca nu ai bani


Criza economica din ultimii ani ne-a afectat pe toti, dar parca cel mai mult se resimte asta la familiile cu copii. Si cum toti avem si macar un credit la banca, sigur te va interesa cum sa faceti economii si totusi sa duceti o viata buna.

Copiii au necesitati care trebuie satisfacute, asa ca este nevoit sa il cresti chiar si daca nu ai bani. Deci, chiar daca astazi banii nu mai ajung ca in urma cu doi, trei ani, nu inseamna ca de-acum inainte trebui sa mancati doar semipreparate si mancare de joasa calitate… doar pentru ca sunt mai ieftine. Era reclama aia… “noroc cu criza, ca am invatat si noi sa ne uitam la pret. Nu iti faci televiziune, dar…”, cu putina organizare, va veti permite chiar si o vacanta pe an.

Hai sa exersam cateva trucuri usor de facut si care pot reduce bugetul de cheltuieli lunar, permitand alocarea unor sume mai mari pentru cresterea copilului…

  • Faceti cumparaturi doar o data pe saptamana si treceti tot ce aveti nevoie pe o lista. Astfel, veti evita sa cumparati lucruri sau alimente de care nu aveti nevoie. Important azi este sa optati pentru hypermarket, care va ofera preturi mai accesibile datorita volumelor rulate.

  • Tot hypermarketurile ofera si promotii si reduceri, asa ca, urmarindu-le, veti putea economisi bani importanti.

  • Cand mergeti la cumparaturi, folositi mai bine numerar decat sa folositi cardul bancar. In primul rand veti putea observa mai usor cat de mult au costat cumparaturile si veti putea chiar renunta la unele dintre ele. Va puteti astfel fixa un buget pe care nu il puteti depasi. Multi dintre noi pierdem controlul asupra cheltuielilor atunci cand stim ca vom plati cu cardul.

  • Daca se mai strica ceva prin casa, cautati pe internet cum le puteti repara. E cu siguranta mai ieftin sa repari un dulap sau o priza stricata, decat sa le inlocuiesti cu unele noi. Atentie insa, daca aveti doua maini stangi, mai bine chemati un specialist.

  • Bunurile de larg consum sunt mai scumpe de sarbatorile importante, cum ar fi Pastele, Craciunul sau Anul Nou. Daca aveti nevoie de ceva si nu e urgent, asteptati reducerile de sfarsit de sezon sau cumparati-le in extrasezon, cand pretul va scadea considerabil.

  • Daca vreti sa mergeti in vacanta, dar constatati ca bugetul nu va permite, nu va grabiti cu concluziile. Exista si oferte last-minute sau vacante la reducere. Mai mult, zborurile si hotelurile sunt mai ieftine daca ocoliti varful de sezon.

Nu sunt trucuri deosebit de complicate, dar, per total, va pot relaxa bugetul. Si, cu putina atentie, poti creste decent un copil si daca nu ai bani. 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu